Het concept van MienSkip
Het concept van MienSkip

Het doel: elektrisch varen bereikbaar voor iedereen

Het MienSkip concept is ontstaan bij SEFF, de Friese Stichting Elektrisch Varen, met als doel elektrisch varen een herkenbaar “gezicht” te geven op het water, in de vorm van een karakteristieke boot. Een boot bovendien die voor iedereen bereikbaar is. Dit idee is vervolgens uitgewerkt samen met een groot aantal Friese partners.

Zo werd de MienSkip ontworpen door het internationaal befaamde bureau Vripack uit Sneek met als doel: een boot met mooie, karakteristieke lijnen, die gebruik makend van de modernste technieken heel makkelijk is te bouwen. Door professional én amateur. In elke gewenst materiaal: aluminium, staal, hout of kunststof. De romp krijg je als kant-en-klaar bouwpakket, de afwerking en inrichting is vrij. En het ontwerp is vrij beschikbaar, iedereen mag hem bouwen, iedere werf of leverancier mag onderdelen van de boot aanbieden. Zo kunnen ook alle soorten aandrijving in de boot worden toegepast: een buitenboordmotor, een zgn. pod onder tegen de romp of een binnenboordmotor met een schroefas. Als het maar elektrisch is. Dus duurzaam, en stil, want dat is waar we in Friesland (en daarbuiten) naartoe willen!

 

De MienSkip 22


De MienSkip 22 is een motorboot van 6,5 meter lengte en 2,25 m. breedte met heel veel binnenruimte. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een karakteristieke rondlopende kim bij de boeg, die het water mooi scherp aansnijdt en tegelijk boven de waterlijn veel ruimte in de boot creëert. Daardoor is het mogelijk de kuip tot helemaal voorin te laten doorlopen, al zijn er ook indelingen denkbaar met een kajuit voorin. Aan de achterzijde valt de bijzondere aflopende ronde spiegel op, die doet denken aan de klassieke runabouts.

In de basis is de MienSkip 22 een open boot met een grote, vlakke kuipvloer die tevens zelflozend is. Dus al het overkomende- en regenwater loopt gewoon weg door de loosgaten. Heel veilig, heel makkelijk. Vervolgens kunt u de MienSkip inrichten zoals u dat wil. Van heel basic en eenvoudig tot zeer luxe. Als sloep, als consoleboot of zelfs kajuitkruiser. Verschillende ideeën vindt hier terug, maar u kunt ook uw eigen creativiteit de vrije loop laten!

 

Specificaties MienSkip 22:

 

Lengte: 6,50 m.
Breedte: 2,37 m.
Diepgang: 0,52 – 0,65, afhankelijk van de uitvoering
Waterverplaatsing: 990 – 1840 kg., afhankelijk van uitvoering